Најновије

ИРАН ПОКАЗАО НОВО ОРУЖЈЕ СА ИНТЕРЕСАНТНИМ НАЗИВИМА: ''Газа'' и ''Јерусалим'' спремни за борбу (ВИДЕО)

Ирански корпус гарде исламске револуције (IRGC) представио је нова достигнућа на пољу беспилотних летелица и ПВО система, пише информативни портал irinn.

Кудс (Фото: Твитер принтскрин)

Током церемоније приказан је нови извиђачки и ударни дрон „Газа“. Речено је да је овај ваздухоплов способан да носи 13 бомби и до 500 килограма посебне опреме на удаљености до две хиљаде километара и дизајниран је за извођење широког спектра борбених и извиђачких мисија. Максимално трајање лета дрона је 35 сати.

Поред тога, може се користити у операцијама трагања и спасавања, заштити граница и надгледању последица пожара и природних катастрофа.

Такође су били изложени и противваздушни и противракетни одбрамбени систем 9. Деја и мобилни радар Кудс (арапски назив за Јерусалим – прим. ред.), способан да открива и уништава непријатељске ваздушне бомбе, крстареће ракете и беспилотне летелице на кратким удаљеностима. Карактеристике комплекса још увек нису откривене.

Церемонији су присуствовали врховни командант Гарде исламске револуције, генерал-мајор Хосеин Салами и командант ваздухопловних снага IRGC, бригадни генерал Амир Али Хаџизаде.

Ова церемонија приказивања новог наоружања је организована након недавног погоршања палестинско-израелског сукоба. Као резултат лансирања пројектила из појаса Газе у Израел и узвратних ваздушних удара, више од две стотине људи је убијено, а око две хиљаде рањено. Дана 21. маја, посредовањем Египта, стране су постигле споразум о прекиду ватре.

Ко је пуцао на патролу ОЕБС-а у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА