Најновије

"НЕКИ СУ ВРЛО НЕРВОЗНИ!" Јанша се успротивио Еворпској унији!

Словеначки премијер Јанез Јанша изјасно се против одржавања превремених избора у време председавања Словеније Европској унији, које почиње 1. јула, јер би то, како је објаснио, значило да се Љубљана бави собом када треба да се бави проблемима других.

Јанез Јанша. (Фото: Јутјуб)

- Верујем да неки су врло нервозни јер привилегије на које су навикли више не могу да узимају здраво за готово - рекао је Јанша у петак увече за ТВ Словенија поводом позива на превремени изборе.

Он је апеловао на он који сматрају да је репутација земље важна да "дају нешто за изградњу државе", истичући да "мало здравог разума у овом тренутку не би шкодило".

Јанша је упозорио да би, ако Словенија сама уништи своју репутацију током председавања ЕУ, последице сносиле следеће владе.

Четири опозиционе словеначке партије левог центра су почетком априла представиле скупштини идеју да се премијер Јанез Јанша опозове пред Уставним судом, оптужујући га између осталог за кршење устава, закона, као и за лош однос према здравству, медијима, тужилаштву и људским и уставним правима.

Словеначки парламент прошле недеље није потврдио дневни ред седнице, на којој је требало да се расправља о опозиционом предлогу уставне жалбе против Јанше, што опозиција види као нови доказ политичке блокаде која захтева нове превремене изборе.

Непотврђивање дневног реда наредног редовног заседања догодило се први пут у историји парламентарне демократије у Словенији.

Курти одлучан да заузме север и очисти га од Срба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА