Најновије

ВЕЛИКА АФЕРА "ТРЕСЕ" ЦРНУ ГОРУ! Кривокапић мора да буде саслушан, Медојевић се хитно огласио!

Посланик "Покрета за промјене" Небојша Медојевић упутио је Одбору за одбрану и безбедност иницијативу за контролно саслушање премијера Здравка Кривокапића, в.д. директора Управе полиције Зорана Брђанина, директора Агенције за националну безбедност Дејана Вукшића и директора Управе прихода и царине Александра Дамјановића.

Небојша Медојевић. (Фото: Јутјуб)

Разлог како се наводи у саопштењу, поновно покретања посла са транзитом цигарета преко Луке Бар и црном тржишту цигарета у Црној Гори.

Медојевић у допису председнику Одбора Милану Кнежевићу наводи да је само у јануару кроз илегалне токове у Црној Гори продато 27,4 тоне цигарета из чега произилази да је државни буџет оштећен за између 7,5 и 8,5 милиона еура само за један месец!

- На улицама се продају брендови Trokadero, FM, Manchester, Merilyn, Corset и слични производи без акцизних маркица. Након 2-3 мјесеца преговора старих ДПС шверцера са новом Владом, прошле недеље је настављен шверц цигарета преко Луке Бар (тзв транзит), доминантно преко Албаније и Косова и Метохије. Одобрење да ће шверц ићи без проблема и са логистичком подршком државних органа дали су премијер, министар финасија (Милојко Спајић) и шеф АНБ-а - тврди Медојевић.

Он у образложењу додаје да су цијене цигарета за купце ван Црне Горе порасле од 50 до 100 еура по пакету, "због учешћа нове власти, која своје интересе и профите штите преко свог тајкуна са позамашним искуствомо овом шверцом из 90-тих."

- Парламент мора под хитно да искористи своје капацитете године да спречи криминализацију и ове Владе, ћутање и забијање главе у песак није решење. Имајући у виду значај предложене иницијативе и политичке консеквенце, ценим да сједница Одбора треба да буде отворена за јавност, закључио је Медојевић.

Докторка Грујичић забринула нацију! Овако нешто никада нисмо имали! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА