Најновије

ДРЖАВНИ КРИМИНАЛ: Медојевић оптужује Кривокапића за шверц цигарета!

Лидер ПзП означио црногорског премијера као главног заштитника илегалне препродаје дувана у тој земљи. У скупштину стигла иницијатива за контролно саслушање председника владе, али и директора полиције, царине и АНБ.

Небојша Медојевић. (Фото: Јутјуб)

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић оптужио је премијера Црне Горе Здравка Кривокапића да учествује у "државном послу шверца цигарета" или толерише "мафију коју је формирао Мило Ђукановић".

- Основано сумњам да је у тај посао ушла и гарнитура која има подршку премијера Крвокапића, посебно имајући у виду да Кривокапић има још једну отежавајућу околност да је он у блиским родбинским и пријатељским везама са главним оперативцем шверца цигарета у време владавине Мила Ђукановића - поручио је јуче Медојевић, иначе председник Покрета за промене (ПзП), који је, у оквиру ДФ, део владајуће већине. Иначе, он је пре два дана Одбору за одбрану и безбедност скупштине Црне Горе упутио иницијативу за контролно саслушање Кривокапића, али и в. д. директора Управе полиције Зорана Брђанина, директора АНБ Дејана Вукшића и директора Управе прихода и царине Александра Дамјановића.

Плаћени да ћуте  

Медојевић је, говорећи о блиским родбинским везама, очигледно алудирао на Сашу Пекића, за кога је раније отворено рекао да је "највећи шверцер цигарета у Црној Гори". Блискост с Кривокапићем је несумњива, јер је Пекићева ћерка удата за Кривокапићевог сина. Медојевић је јуче неколико пута прозвао и министра финансија Милојка Спајића, који је вереник Кривокапићеве ћерке.

- Прошле године регуларан промет цигарета износио је 607 тона. Ако знамо да је годишња потрошња цигарета између 1.000 и 1.100 тона, лако ћемо доћи до закључка да је црно тржиште износило 500 тона. Само на томе држава је оштећена за 50 милиона евра. У 2021. години ситуација је још тежа. У последњих 15 дана из Луке Бар изашло је између 80 и 100 шлепера цигарета. Ове бројке су егзактне. Позивамо владу Црне Горе да се ово питање рашчисти. Знамо да су у ових 15 дана шверц радили они који су радили за Мила Ђукановића, али нас интересује ко су нови шверцери цигарета и да ли ова влада, премијер, министар финансија, службе безбедности, директор Управе царина, директор полиције имају свој део у овом послу или добијају одређена средства да ћуте и да не раде свој посао - питао је Медојевић на конференцији за медије.

Да се рашчисти  

Нагласивши да је овај посао тежак милијарде евра, он је навео да између 60 и 74 одсто укупне потрошње цигарета долази са црног тржишта. Медојевић је казао да ПзП подржава најаве тужилаштва да ће се обрачунати са шверцерима, али и напоменуо да се ту ради о мојковачком клану, а да Миливоје Катнић не ради ништа да процесуира "клан из Гранда", који је, како каже, након шверца цигарета наставио и шверц кокаина, а повезао се и са кавачким кланом. Иначе, како незванично сазнајемо, само у претходних 15 дана из Црне Горе су изашла 94 шлепера цигарета, и то у три правца - на Косово, у Албанију и до Требиња, одакле даље кроз БиХ.

Жестоке оптужбе на рачун Кривокапића нови су удар на црногорску владу, јер је Медојевић најавио да ДФ неће подржавати владу док се све ово не испита.

- Државни посао шверца цигарета, који је одавно прерастао у класичан организовани криминал, ни данас није престао и ми као владајућа већина имамо озбиљан изазов: да ли ће ова влада наставити да буде део мафије коју је формирао господин Ђукановић и његове службе безбедности... Нећемо да сарађујемо и подржавамо владу која учествује или толерише шверц цигарета - поручио је лидер ПзП.

Човек ког је ухапсио Лукашенко спреман да пропева! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА