Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ ИХ ЗАРОБИО ДОК СУ МИНИРАЛИ ГРАНИЦУ: Тензије на линији Јереван-Баку расту

Јерменски војници које је Азербејџан заробио изводили су инжењерске радове на опремању границе, изјавио је вршилац дужности премијера Јерменије Никол Пашињан.

Јерменска војска (Фото: Министарство одбране Јерменије)

„Наши војници су изводили радове на уређењу границе са Азербејџаном, вршили су минирање са постављањем знакова упозорења, није било сврхе саботаже.

Инцидент се догодио на нашој територији”, рекао је Пашињан на владином састанку у четвртак.

Према његовим речима, такви инциденти се дешавају „јер неке снаге желе да се навикнемо на присуство азербејџанске војске на нашој територији, али то се неће догодити“.

Министарство спољних послова Јерменије оценило је акције Азербејџана као претњу регионалној стабилности. Министарство је напоменуло да заробљене јерменске војнике треба одмах вратити.

Раније у четвртак, Министарство одбране Азербејџана известило је о сузбијању покушаја извиђачке и диверзантске групе јерменских оружаних снага да пређе границу две земље, напомињући да је шест јерменских војника неутралисано и заробљено.

Министарство спољних послова Азербејџана оценило је покушај јерменске војске да пређе границу као кршење трилатералне изјаве о Карабаху од 10. новембра 2020. године.

 „Група јерменских диверзаната покушала је да продре на територију Азербејџана. Ово је још један провокативни чин и кршење трилатералне изјаве од стране Јерменије“, написала је на Твиттеру Лејла Абдуллаијева, шефица прес службе азербејџанског министарства спољних послова.

Како сиријске снаге растурају џихадисте, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА