Најновије

УБИЈЕНА ДЕЦА НА НАСЛОВНОЈ СТРАНИ: Израелски лист објавио фотографије настрадалих малишана

На насловној страни израелских дневних новина Хаарец објављене су фотографије 67 палестинске деце и тинејџера који су изгубили живот у последњим сукобима између Израела и Појаса Газе.

Палестина (Фото: Pixabay)

„Ово је цена рата”, пише на насловној страни листа уз портрете убијених.

Те дневне новине, најстарије у Израелу, у сарадњи с Њујорк Тајмсом објавиле су фотографије, годишта и приче жртава које су имале између шест месеци и 17 година, јавља Танјуг.

Укупно су у израелском бомбардовању убијена 254 Палестинца, наводи министарство здравства Газе, а четвртина погинулих су деца, преноси портал Индекс.

Хаарец је приче о убијенима објавио мање од недељу дана након што је на снагу ступило примирје којим је завршена последња ескалација сукоба између Палестинаца и Израела, а у време док у Израелу траје политичка криза због четвртог неуспелог покушаја премијера Бењамина Нетанијахуа да формира владу у последње две године.

Израелска војска објавила је да је одређен број деце погинуле у Гази убијен „погрешно усмереним ракетама палестинских екстремиста”. У Израелу је у најновијем сукобу убијено 13 људи, укључујући петогодишње дете и 16-годишњака.

Кога тражи Луганска Народна Република, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА