Најновије

ЈОАНИКИЈЕ НОВИ МИТРОПОЛИТ: Изабран нови поглавар црногорско приморски!

Владика Будимљанско Никшићки Јоаникије изабран је за митрополита Црногорско примороског СПЦ. Јоаникије ће на том месту наследити преминулог митрополита Амфилохија који је био поглавар СПЦ у Црној Гори скоро 30 година.

Митрополит Јоаникије. (Фото: Јутјуб)

На чело Епархије будимљанско-никшићке уместо епископа Јоаникија постављен је епископ Методије, пишу Вијести. На челу Епархије ваљевске биће епископ мохачки, викар епископа бачког и игуман манастира Ковиљ Исихије.

Први човек Загребачко-љубљанске епархије данас није изабран, и док се то не деси партијарх српски Порфирије, који је био на њеном челу, наставиће да буд њен администратор.

Раније данас Сабор Српске православне цркве (СПЦ) данас је на заседању изабрао Синод. НЈега ће чинити патријарх Порфирије, митрополит дабробосански Хризостом, епископ сремски Василије, крушевачки Давид и епископ зворничко-тузлански Фотије.

Незванично, током данашњег дана требало би да буду именована још два епископа који ће водити епархију ваљевску и загребачко-љубљанску, а требало би да буде именован и митрополит црногорско-приморски.

Ким Џонг Ун наредио да се стреља човек, породица приморана да гледа погубљење! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА