Најновије

СТИГЛА НОВА ПОНУДА: ЕУ плаћа да Лукашенко оде?

Европска унија одлучна је да спроведе "демократску транзицију" и да да три милијарде евра Белорусији како би Александра Лукашенка скинула са власти.

Александар Лукашенко. (Фото: ria.ru)

То је потврдио Жозеф Борел, високи представник ЕУ-а за спољну и безбедносну политику, а осим тога и Европска комисија је Већу представила план о економској подршци "будућој демокртаској Белорусији".

- Тиме желимо да искажемо преданост људима у Белорусији. Тај план ће бити активиран када Белорусија отпочне транзицију према демократији, не пре тога - изјавио је Борел у Лисабону где је учествовао на незваничном састанку министара обране ЕУ-а.

- Лукашенко није одушевљен том идејом - додао је он.

Пакет од три милијарде евра укључује бесповратни новац и кредите како би "Белорусија стабилизовала своју економију и реформисала институције", саопштено је из Европске комисије. Новац би дошао из различитих извора унутар ЕУ-а.

ЕУ намерава да појача санкције ЕУ после инцидента са Рајаеровим авионом и хапшења опозиционог активисте Романа Проташевича.

Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман рекао је Хини да ЕУ убрзано ради на санкцијама и у припреми је четврти пакет санкција, док је његов немачки колега Хеико Мас поручио је како би санкције могле да обухвате кључне компаније у сектору ђубрива, као и да би ЕУ могла да онемогући влади Белорусије издавање обвезница у Унији.

Водитељка преминула након прве дозе вакцине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА