Најновије

Сукоб поново почиње

Азербејџанске трупе морају да напусте суверену територију Јерменије, саопштило је јерменско Министарство одбране цитирајући вршиоца дужности министра Вагаршака Харутјиунијана током састанка са руским колегом Сергејем Шојгуом.

Сукоб у Јерменији (Фото: Јутјуб)

Харутјуњан је, како се наводи у саопштењу министарства, обавестио руског колегу о детаљима инфилтрације азербејџанских оружаних група на јерменску територију и акцијама јерменских оружаних снага, преноси Тасс.

Нагласио је да су провокације Азербејџана под лажним изговором "прилагођавања границе" апсолутно недопустиве и да азербејџанске трупе морају одмах да напусте суверену територију Јерменије, додаје се.

Ситуација на јерменско-азербејџанској граници напета је од 12. маја када је јерменско министарство одбране објавило да су азербејџанске оружане снаге покушале да изврше „одређене активности“ у пограничном подручју у провинцији Сјуник у покушају да „прилагоде границу“.

У четвртак је Азербејџан саопштио да је шест јерменских војника заробљено када су покушавали да пређу границу и изврше саботажу.

Јерменска страна је потврдила да су њени војници заробљени, али је нагласила да су радили као инжењери у пограничним областима јерменске провинције Гегаркуник.

Јереван је инцидент назвао отмицом и обратио се Европском суду за људска права.

Путин и Лукашенко желе савезну државу Русије и Белорусије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА