Најновије

ТАЧИ САСТАВЉА ТИМ ДА БИ СЕ ИЗВУКАО: Ангажовао још једног адвоката Готовине, очајнички хоће нас слободу!

Бивши косовски председник и некадашњи главни командант такозване ОВК, хашки оптуженик Хашим Тачи ангажовао је адвоката такође некадашњег хашког оптуженика, хрватског генерала Анта Готовине, Луку Мишетића, објављено је на сајту Специјализованих већа Косова у Хагу.

Хашим Тачи- (Фото: ks-gov.net)

- У складу с правилом 26. Правилника, регистар обавештава претпретресног судију да се господину Тачију одобрава ангажовање саветника Луке Мишетића - наводи се у обавештењу на сајту.

У уторак је судија Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу одобрио захтев Тачија да му буде постављен нови главни бранилац, адвокат Грегори Кихо, који је раније такође бранио Анта Готовину пред Хашким трибуналом.

Тачи се налази у хашком притвору од 5. новембра 2020. под оптужбом да је са још четири некадашња команданта ОВК, Кадријем Весељијем, Јакупом Краснићијем и Реџепом Сељимијем, починио низ ратних злочина и злоцицна против човечности

Сва четворица се терете за злочине у 40 места у којима су људи неосновано лишавани слободе, мучени и убијани, а за које им прети казна доживотног затвора.

У оптужници се наводи да су кривична дела која им се стављају на терет извршена у периоду најкасније од марта 1998. до септембра 1999. на више места на Косову, као и у Кукешу и Чахану, у северној Албанији.

Према наводима оптужнице, та дела су извршили припадници ОВК против стотина цивила и лица која нису били активни учесници у непријатељствима, а жртве су махом били Срби, али и Албанци нелојални ОВК.

Нове личне карте очитаваће без нашег знања?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА