Најновије

НЕСРЕЋНА ПРИНЦЕЗА ОД ДЕДИЊА: Живот ћерке председника Југославије строго скриван од јавности! (ФОТО)

Мирјана Мира Мијатовић била је певачица београдске рок групе ВИА Талас, а њен приватан живот годинама је интригирао домаћу јавност.

Мирјана Мира Мијатовић (Фото: Јутјуб)

Мира је била ћерка познатог југословенског политичара Цвијетина Мијатовића, другог председника Председништва СФРЈ после Тита, због чега је њена приватност од средине 80-их година држана у строгој тајности.

Рођена је у Љубљани 1961. године, а њена мајка, глумица Сибина Мијатовић погинула је у саобраћајној незгоди када је Мира имала само 9 година. Након ове породичне трагедије, Мирин отац Цвијетин се оженио глумицом Миром Ступицом.

Када је њен отац изабран за функцију председника Председништва СФРЈ њихова породица је живела у вили на Дедињу, због чега су је звали "Принцезом од Дедиња", у којој су Мира и њена млађа сестра Маја често правиле журке. Имале су велико друштво које су чиниле све најпознатије градске фаце и имена београдске музичке сцене 80-их година.

Године 1981. Мира Мијатовић је са Бојаном Печаром основала бенд ВИА Талас, са којим је 1983. године снимила албум "Перфектан дан за банана рибе", а најпознатија песма са албума била је нумера "Сама" која је постала национални хит.

Међутим, група се врло брзо распала, а Мира је наставила да живи брзим и бурним животом. У чувеном престоничком клубу "Академија" била је стални гост.

– Миру памтим као девојку са изузетним осмехом и много енергије. По облику главе и по фризури ме је подсећала на Аву Гарднер. Знам је из здраве фазе. Кад је пала на дроге, избегавала је да долази. Чули смо се телефоном. Није смела да ме гледа у очи. Маја је била непредвидива девојка. Мира је била мирнија. Можда је то њихово понашање било програмско, да би се реванширале оцу. Не могу то да тврдим. Деца 80-их су програмски била навучена на дрогу – испричао је својевремено Петар Пеца Поповић, познати новинар и рок критичар, за портал Престиж.

Године 1991. у својој 30. Мира Мијатовић преминула је у Београду од прекомерне дозе хероина. Да зла коб ове породице буде још већа, њена сестра Маја умрла је исте године у размаку од свега неколико месеци.

– Оне су биле радознале градске девојке које су живеле 26 сати дневно. То је био проблем. Кад је била болесна, Мира је избегавала да се јавља јер ју је било срамота. Не смем да помислим како изгледа тај прелаз од девојке око које се врти цео свет до девојке које сви избегавају. Страшна је помисао да је увек морала да има одређену количину новца код себе да би купила дрогу. Мислим да ју је пре Маја навукла него обратно. Маја је била радозналија, дрчнија. Тај сегмент су криле од мене јер их је било срамота. Биле су лепо васпитане и било их је срамота да им видите слабост. Побегле су од нас да не бисмо видели како се урушавају. Кад је Мира умрла нико није знао. Сазнали смо касније, а много касније смо сазнали да је умрла и Маја. То је била државна брука. Да дозволиш да умру обе ћерке председника државе – причао је Поповић.

Две године након смрти својих ћерки, преминуо је и Цвијетин Мијатовић, оставивши своју супругу Миру Ступицу.

У београдским музичким круговима дуго се причало да су многи детаљи Мириног живота прикривани од јавности, прећуткивани, а њених фотографија на интернету готово да и нема.

Извор: Пулсонлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА