Најновије

ЏИХАДИСТИ ТЕРОРИШУ НАРОД У ИДЛИБУ: Сиријцима смрт виси над главом само зато што воле свог председника Асада (ФОТО)

Хајат Тахрир ал Шам (ХТШ), повезан са Ал-Каидом, наводно хапси владине присталице у северозападном сиријском региону Идлиб.

Џихадисти ХТШ. (Фото: Јутјуб)

Дана 29. маја "Агенција за општу безбедност", безбедносно крило ХТШ-а, спровела је кампању хапшења у региону. Десетине владиних присталица ухапшене су у градовима Салкин, Харем, Даркуш и Кафр Такарим у северном Идлибу, као и у граду Џиср ал-Шугур у западном Идлибу.

Кампања је била усмерена на све који су изразили подршку Асаду на последњим председничким изборима у Сирији, на којима је актуелни председник освојио 95,1% гласова.

Према тврдњама милитантних активиста, ХТШ-ова Општа безбедносна агенција ухапсила је чак 300 цивила. Неки од притвореника наводно су ухапшени због објављивања провладиних коментара на друштвеним мрежама или због одбране избора у приватним разговорима.

Приведени ће се вероватно суочити са оптужбама као што су "подржавање режима" или "шпијунирање сиријске обавештајне службе", које се обично кажњавају смрћу.

Последњих неколико година ХТШ ради на јачању стиска над Идлибом тлачећи и застрашујући свакога ко се противи његовој владавини у тој провинцији. Гвоздена песница терористичке групе није штедела ни опозиционе активисте, медијске раднике или чак колеге џихадисте.

Џихадисти упутили језиву претњу Израелу, најављују крвопролиће! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА