Најновије

Изјава Шојгуа о руским борбеним роботима шокирала Јапанце

Јапански интернет корисници неочекивано су одреаговали на изјаву о одлуци Русије да покрене производњу борбених робота, опремљених вештачком интелигенцијом.

Шојгу (Фото: РИА)

Читаоци су објаснили зашто Москва спроводи такав програм, а такође су били огорчени због чињенице да јапанске власти не покушавају да направе такве машине.

Информативни портал Јомиури објавио је чланак у којем је цитирао изводе из интервјуа са руским министром одбране Сергејем Шојгуом на телевизијском каналу Звезда.

Новинари портала скренули су пажњу на чињеницу да је шеф руске одбране говорио о домаћим војним пројектима, а такође су најавили почетак серијске производње борбених робота са вештачком интелигенцијом.

Јапански читаоци су признали да се изјава Сергеја Шојгуа, о плановима за руски војно-индустријски комплекс, може сматрати судбоносном, пошто Москва планира да заузме водећу позицију у овој области.

Најава почетка серијске производње борбених робота у Русији шокирала је Јапанце – у коментарима испод чланка корисници су признали да је Москва на добром путу, јер развија средства заштите од Запада.

Јапан, истовремено, потпуно игнорише реалност, надајући се подршци Сједињених Држава.

„Велике силе не могу без јачања своје војне моћи. Али све док Јапан нема снажно средство одвраћања, извршаваће оно што му се каже “, написао је један корисник, наговештавајући да је Токио већ дуго зависан од Сједињених Држава.

„Електромагнетни таласи и ласерско оружје обезвређиваће ловце и тенкове у будућности. Јапану су такође потребни роботи из перспективе управљања катастрофама“, рекао је други корисник, признајући да би Јапан требало да следи пример Русије.

“Можете да причате шта желите, али руска војска је изузетно јака”, закључио је један Јапанац.

Орвелово друштво тоталног надзора и контроле може се појавити већ 2024. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА