Најновије

КРИМ И ДОНБАС СУ РАНИЈЕ МОГЛИ ДА СЕ ВРАТЕ РУСИЈИ: Ево где је Јељцин забрљао

Бивши потпредседник владе и сарадник првог председника Русије Михаил Полторанин говорио је о Јељциновом одбијању да анектира Крим.

Борис Јељцин (Фото: РИА Новости)

Према политичару, Москва је планирала да закључи посао са Кијевом, услед чега би Русија заузела полуострво, а у замену би Украјина десет година добијала гас бесплатно. Истовремено, регион би постао аутономија отворена за обе земље, рекао је он.

„Био је то добар посао. <...> Јељцин није желео. Каже:„Шта ће нам Крим, и онај Севастопољ. Имамо слободна пристаништа у Санкт Петербургу, тамо ћемо пребацити флоту “, рекао је Полторанин у интервјуу за Дмитрија Гордона.

Раније је бивши шеф председничке администрације Јељцина Сергеј Филатов рекао да су представници Доњецка, Луганска и Крима, уочи потписивања Беловешких споразума, тражили да их оставе у саставу Русије. Према речима политичара, Москва у то време није слушала захтеве ових региона, пошто Јељцинова администрација „није имала времена“ да преговара са Украјином, а власти су биле забринуте „како ће Русија уопште опстати“.

О новом нападу на Донбас прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА