Најновије

ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Ако Приштина поднесе тужбу за геноцид, гарантујем да ће Србија изаћи као победник!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да "гарантује" да ће у случају да Приштина поднесе тужбу за наводни геноцид на Косову, Србија "из свега тога изаћи као победник". 

Александар Вучић. (Фото: predsednik.rs)

Коментаришући такве најаве приштинских политичара, Вучић је казао да они то питање не могу сами да покрену јер нису суверена земља."Мораће то да ураде под туђом заставом а то би онда изазвало друге врсте компликација али гарантујем да ће Србија из свега тога изаћи као победник", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара после седнице Председништва Српске напредне странке (СНС) у Београду.

Казао је да га у наредном периоду очекује "много важних" састанака, између осталих и са генералним секретаром НАТО пакта Јенсом Столтенбергом у Бриселу. Вучић је рекао и да се "дуго" није обрадовао неком писму, посебно ако долази из Брисела, као што се обрадовао писму које му је у вези са сарадњом са ЕУ на изградњи брзе пруге Београд-Ниш-Прешево упутила председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.

"Тиме ћемо да уштедимо 700-800 милиона евра, то ћемо да добијемо од европских пореских обвезника али то неће да промени њихово мишљење о Косову", казао је Вучић.

Макрон послао војни брод у Ламанш! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА