Најновије

ХАОС И ЛОМ У ЈЕРУСАЛИМУ! Летели камење и столице ка полицији, уследио одговор сузавцем, мецима, а онда и... (ВИДЕО)

У синоћњим сукобима изреалске полиције и Палестинаца у Јерусалиму повређено је најмање 205 Палестинаца и 17 полицајаца, пренели су медији.

Сукоби у Јеруасалиму (фото: Твитер видео принтскрин)

Највише повређених било је код џамије Ал Акса где су Палестинци гађали каменицама и пиротехничким средствима израелску полицију која је одговорила гуменим мецима и сузавцем.

Сукоби код јерусалимске џамије Ал Акса последица су вишедневних тензија и јучерашње погибије двојице Палестинаца након што су израелске снаге безбедности одговориле на напад из ватреног оружја тројице људи на израелску базу на окупираној Западној обали, јавила је раније агенција АП.

Синоћни сукоби су избили када је велики број припадника израелске полиције распоређен око џамије Ал Акса, док су муслимани клањали на вечерњој молитви у светом месецу Рамазана.

На видео снимцима са лица места види се да су верници бацали столице, камење и друге предмете према полицији која је током интервенције упала у џамију.

Палестинска служба Црвеног полумесеца саопштила је да је током сукоба повређено 205 Палестинаца, од којих је 88 хоспитализовано, пренео је Спутњик интернешенал.

Према наводима израелске полиције, шест полицајаца је повређено у инциденту у Јерусалиму. "Тајмс оф Израел" је известио да је најмање 17 полицајаца повређено.

Представници џамије су позвали преко звучника на смиривање ситуације захтевајући од полиције да "одмах прекине да испаљује гумене метке и сузавац на вернике", а од младих Палестинаца да се "смире и прекину да протествују", наведено је у извештају дописника Ројтерса са лица места.

Полиција је употребила и водене топове како би прекинула инцидент.

Талибани у Афганистану поново надиру, ево коју су област преотели од званичних власти, читајте ОВДЕ.

Извор: sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА