Најновије

У ДОНБАСУ ОДЗВАЊА РЕЧ ПОБЕДА: Погледајте војне параде у Луганску и Доњецку (ВИДЕО)

Осим Москве, Минска и других градова Русије и белорусије, у Донбасу су одржане војне параде поводом Дана победе у Другом светском рату.

Парада у Луганску (Фото: РИА Новости)

Луганск и Доњецк су се данима припремали за овај свечани дан. Након низа успешних проба, две војне параде су одржане у ова два града.

Домаћин војне параде у Луганску био је врховни врховни командант, председник Луганске Народне Републике Леонид Пасечник, парадом је командовао командант Народне милиције ЛПР Јан Лешченко.

"9. мај је свети датум за наше грађане. Свака породица има своје хероје који живе у нашим срцима. Овај дан вратио је свету право на живот и наду у будућност ... Наша света дужност је да сачувамо успомену на подвиг и херојство совјетског народа. Поносни смо на ратнике и раднике који су дали своје животе за животе других, спасили Отаџбину, животе будућих генерација, штитећи свет од фашизма ", рекао је Пасечник , обраћајући се учесницима и гостима Параде.

Лидер ЛНР рекао је да победа у Великом отаџбинском рату „уједињује и служи као пример непоколебљивости и патриотизма за младе“. Пасечник се захвалио ветеранима и нагласио да је њихов подвиг пример за нове генерације.

"Драги ветерани, клањамо се вашој храбрости. Понос због вашег подвига чини нас јачима. Сада је у редовима нова генерација која наставља да се бори против нацизма. Истина. Победа ће дефинитивно бити наша!" - рекао је Пасечник са бине главног трга у Луганску.

У Доњецку э одр\ана парада у част 76. годишњице победе у Великом отаџбинском рату. У свечаним е[алонимау;ествовало  је више од 1600 људи. То су представници различитих родова Доњецке Народне Републике, кадети војно-образовних институција, запослени у Министарству унутрашњих послова, Министарству за ванредне ситуације и омладинској војсци. По први пут регрути Народне милиције учествују у Паради победе.

Учествовала је и механиёвана колона, коя се састојала од 76 комада војне опреме. По први пут су гледаоцима су приказана оклопна возила способна да прелазе водене препреке и истовремено превозе на десетине војника.

Какву поруку је Лукашенко послао са прославе Дана Победе у Минску, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА