Најновије

Шокантна немачка студија показала: Карантин није имао ефекта на заустављање ширења коронавируса

Ново, опширно истраживање немачких научника са Универзитета у Минхену показује да карантин није имао ефекта на смањење стопе заразе коронавирусом у земљи.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Како се наводи, статистичари са Универзитета у Минхену нису открили „никакву директну везу“ између карантина у Немачкој и пада стопе заразе у земљи.

Студија је открила да су у сва три наврата пре него што је Немачка увела карантине, у новембру, децембру и априлу, стопе заразе већ почеле да падају.

Стопа Р – број који показује колико других људи је особа која је носилац вируса заразила – већ је била испод 1 пре ступања на снагу ограничења карантина.

Као што се већ извештавало прошле године, процурела студија из немачког Министарства унутрашњих послова открила је да би последица карантина у земљи на крају могла да буде велики број жртава због других озбиљних болести који нису лечени због коронавируса.

Ово никако није једина студија која је закључила да су карантини потпуно бескорисни и да немају никаквог позитивног ефекта.

Студија, коју су у јануару објавили истраживачи са Станфорда, открила је да обавезан карантин не доприноси више заустављању ширења ковид-19 од других мера попут социјалне дистанце.

Још у марту је професор медицине са Станфорда рекао да су ковид-19 карантини „једна од највећих грешака у јавном здравству у последњих 100 година“.

Раније ове године, академици са Дукеа, Харварда и Џонс Хопкинса такође су закључили да би у наредне две деценије могло да наступи до око милион смртних случајева као резултат карантина.

Улазак Украјине у НАТО могао би бити почетак рата са Русијом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА