Најновије

ЂОРЂЕВИЋ: Вучићу издајниче, предао си електромрежу Албанцима

“Вучић лаже да Албанци с Косова желе физички да заузму трафо-станицу ‘Валач’. Они немају потребе да то чине, јер је она већ повезана на систем косовске електромреже КОСТТ, који је унији са мрежом из Албаније”, рекао је председник покрета Ослобођења, Млађан Ђорђевић.

Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, председник Србије ће морати, како каже, да одговара због акта велеиздаје.

“Све оно што је он до сада потписао је мимо Устава. За све то ће морати да одговара”, наводи Ђорђевић.

Он се осврнуо на изјаву председника Србије да Албанци с Косова покушавају да преузму трафостаницу “Валач” која се налази на северу Косова, рекавши да Вучић лажима покушава да прикрије да је та трафостаница већ предата.

Покрет ‘Ослобођење’ је имао увид у документ у којем се наводи да је од 14. децембра прошле године престала испорука струје преко ЕМС-а и ЕПС-а северном делу Косова и да је комплетни енергетски систем Србије преузео КОСТТ. У питању је електромрежа која се налази у систему заједно са Албанијом”, истиче Ђорђевић.

Он је рекао да су радници трафостанице “Валач” месец дана раније добили упит на основу којег су морали да се изјасне да ли остају систему ЕМС-а или прелазе у КОСТТ.

“Речено је да они који остану да раде у ЕМС-у не могу више да раде у тој трафостаници, већ се распоређују на нека друга радна места по Србији, док онај ко остане у КОСТТ-у прихвата да ради за албанског оператера. ‘Валач’ је од тада фактички преузет. Нико није физички преузимао ‘Валач’, већ је он само прикључен на други систем”, напомиње Ђорђевић.

Исливали транскрипти разговора Младића и Милошевиће које можете прочитати ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА