Најновије

КЕДМИ: Ево ко је испалио кључни метак у СССР-у

Бивши шеф израелске службе Натив, Јаков Кедми, верује да је особа која је имала кључну улогу у распаду Совјетског Савеза био председник Русије.

Кедми (Фото: Јутјуб)

Говоримо о првом шефу Русије Борису Јељцину. На крају СССР-а, он је заједно са првим председницима Украјине и Белорусије, Леонидом Кравчуком и Станиславом Шушкевичем, најнепосредније учествовао у уништавању највеће државе света у то време.

Потписи ове тројице политичких лидера, на споразуму усвојеним на састанку у Беловешкој пушчи, означили су крај постојања Совјетског Савеза. Па ипак, управо је Јељцин, према мишљењу Јакова Кедмија, био најзаслужнији за то.

„Убица који је повукао обарач био је Јељцин! Испалио је кључни метак у Совјетски Савез “, рекао је стручњак.

Експерт је замерио првом председнику Русије не само то што је проузроковао економски и политички пад, упоредив са периодом Великих невоља у Русији, већ и понашање које шефу државе није било дозвољено.

Дакле, Кедми се присетио Јељцинових бројних иностраних турнеја, током којих се често појављивао у јавности пијан. А на путовању на састанак са премијером Исланда није могао ни сам да изађе из авиона, огорчен је стручњак.

На основу овога, стручњак уопште није изненађен што Русија 90-их година практично није имала тежину на међународној сцени. Истовремено су у самој земљи уништене пољопривреда, индустрија, економија и војска, а бандити и шпекуланти су преузели власт.

„Ко је изазвао ову срамоту? Јељцин! .. “- резимирао је израелски стручњак.

Израел започео нове ваздушне нападе на Хамас! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА