Најновије

Америчка замка за Путина

Strategic Culture писао о „америчкој замци“ коју је Бајден искористио на састанку са Путином.

Бајден и Путин (Фото: РИА)

Америчка делегација, предвођена америчким председником Џозефом Бајденом, планирала је да користи одређену спољнополитичку стратегију на самиту у Женеви, што руско руководство неће изненадити.

До овог закључка дошли су новинари портала Strategic Culture, коментаришући билатералне разговоре лидера Русије и Сједињених Држава, Владимира Путина и Џозефа Бајдена.

Аутори чланка су истакли какву лукаву тактику су америчке власти планирале да употребе, а такође су објаснили како ће Москва реаговати на такво понашање представника САД.

Новинари су упозорили на „америчку замку“ коју Бајден планира да искористи на састанку са Путином. Вашингтон се припрема да покаже одређене мировне иницијативе, позивајући Москву да започне плодну сарадњу у разним сферама живота.

Међутим, такви откривајући манири америчке стране могу бити део лукавог плана уз помоћ којег Американци планирају да „успавају“ будност руског руководства.

Као пример, новинари су се сетили догађаја од пре 10 година, када је америчка државна секретарка Хилари Клинтон предложила руском министру спољних послова Сергеју Лаврову да „ресетује“ односе две земље. Међутим, касније је Вашингтон деловао као један од главних организатора државног удара у Украјини.

Сада, према писањима портала, Сједињене Државе намеравају да понове овај трик, покушавајући да обнове односе са Русијом како би задале још један геополитички ударац Москви.

Где ће бити удар на Русију још увек није откривено.

„Руси одувек мисле да су људи који се пречесто смеју патетични, глупи и углавном безопасни. Амерички политичари могли су то интуитивно да искористе и да се током преговора, деценијама, праве наивним, лаковерним будалама“, резимирали су новинари Strategic Culture.

Како су Сиријци разбили турску базу погледајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА