Најновије

НЕ ПОСТОЈИ ВЕЛИКА ТРОЈКА! Ево како је Ноле "убио" Федерера и Надала!

Нико никад као Ноле! Дебата о најбољем тенисеру свих времена увек се води у правцу Федерер-Надал-Ђоковић. Разумљиво, јер су они постигли највише у белом спорту, али ако упоредимо Ђоковићеве резултате у протеклих десет година са учинком Шпанца и Швајцарца, јасно је да постоји само један, једини и прави "гоат" (најбољи свих времена). Новак Ђоковић!

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Од 2011. године Србин је освојио 18 (од укупно 19) гренд слемова, 31 мастерс, четири завршна турнира најбољих осам тенисера у сезони (АТП финале) и започео 325. недељу на АТП листе. Бројке од којих се врти у глави. Надал и Швајцарац у том периоду заједно су освојили 15 гренд слемова, 28 мастерс титула, једну титулу завршног АТП турнира у години и провели укупно 132 недеље на АТП листи.

Зато слободно можемо рећи: ово није ера велике тројке, већ искључива доминација Србина. У међусобном скору Новак води против Шпанца са 30:28, а против Роџера 27:23. Паметном довољно да закључи коме треба доделити титулу најбољег у историји.

Међутим, ко губи, има право да се љути. Недавно је Федерер изјавио како му гренд слемови нису битни, а управо је он рекордер са 20 освојених. Само је показао да и те како страхује да га Ноле већ крајем сезоне не престигне.

- Чини се да су данас само важни слемови. То ми се не допада, јер целе године играмо АТП турнире. Ја сам само желео да престигнем Пита Сампраса. Све што је дошло после тога, било је бонус - рекао је он.

Масовно скидају снимке Ђоковића где поклања рекет дечаку после освајања Ролан Гароса! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА