Најновије

КНЕЖЕВИЋ И МЕДОЈЕВИЋ: Нова влада Црне Горе или избори

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић поручио је да је Демократски фронт јасно саопштио своје ставове о деловању премијера Здравка Кривокапића, а његов коалициони партнер, лидер ПзП Небојша Медојевић сматра да је премијер сам требало да тражи поверење за своју владу.

Кнежевић и Медојевић (Фото: јутјуб)

Кнежевћ, наиме, каже да будући да је премијер Кривокапић изневерио изборну вољу грађана лидери странака листе За будућност Црне Горе су позвали колеге из Демократа и УРА да отворе разговоре о озбиљној кризи и да потпишемо коалициони споразум.

Досадашња већина, каже Кнежевић, функционише на датој речи премијера да ће потписати Темељни уговор са Српском православном црквом и изменити Закон о слободи вероисповести.

"Звали смо га неколико пута да дође у Скупштину да разговарамо. Он то игнорантски одбија. Он је на потезу, ДФ је јасно саопштио који ће бити правци нашег кретања", казао је Кнежевић.

Медојевић потврђује да Кривокапић нема њихово поверење.

Јасно је било и да неће имати подршку за његов захтев за смену министра Владимира Лепосавића.

"Сам је тада требало да тражи поверење за читаву владу. Премијер је разорио систем јавних финансија. Коалициони споразум подразумева ресетовање и новог премијера и нову владу у оквиру исте већине. Нећемо рушити владу с Демократском партијом социјалиста, али ни ћутати на кршење изборне воље. Спремни смо да разговарамо о реконструкцији, али и о формирању владе у оквиру исте већине", навео је Медојевић, пренели су подгорички медији.

Поручио је да је актуелно стање неодрживо.

"Ми нисмо изазвали кризу, већ премијер који је тражио у парламенту смену свог министра. Имамо озбиљну политичку кризу владе, али и парламента. Кривокапић је вратио Ђукановићев шверц цигарета. Имамо сва сазнања који људи стоје иза тога. Овако више не иде. Ако можемо у већини да се договоримо, онда су све опције отворене. Ако не можемо, онда су једино решење избори", навео је Медојевић.

Како се Кадри Весељи позива на Уставни суд Србије, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА