Најновије

ЛНР ЋЕ ИПАК ДОЋИ ДО БЕЛОРУСКОГ ЗАТВОРЕНИКА: Лукашенко предаје непријатеља Луганску

Истражитељи Луганске Народне Републике могу доћи у Минск и поставити питања притвореном оснивачу Телеграм канала Nexta Роману Протасевичу, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко на састанку о сарадњи са Русијом.

ЛНР (Илустрација: НМ ЛНР)

„У Донбасу је покренут кривични поступак против ових особа. Подсетио сам председника Путина да је покренут кривични случај и рекао да ако они (истражитељи који воде овај случај. - прим. ред.) имају питања за њих, добродошли сте нам, молим вас, постављајте им питања, јер су они убијали људе тамо у Донбасу“, рекао је Лукашенко.

Белоруски лидер је коментарисао и изјаву оснивача Телеграм канала Nexta о смртној казни која му прети.

 „Ми не предвиђамо смртну казну према таквом члану, већ 15 година. Знао је шта говори, разумео је да тамо, на југоистоку Украјине, против њега могу да се подигну потернице, а ово је сасвим друга ситуација“, додао је председник Белорусије.

Раније је тужилаштво ЛНР отворило кривични поступак против Протасевича, осумњиченог за злочине над становницима Донбаса, које је починио у саставу украјинских оружаних формација. Према истрази, 2014-2015. године Протасевич је учествовао у непријатељствима у саставу украјинског добровољачког батаљона „Азов“, који је у ЛНР означен као терористичка организација. Према законима ЛНР, прети му до 20 година затвора или доживотни затвор.

Јуче, 1. јуна, ЛНР је апеловала на Минск са захтевом да пружи прилику за спровођење истражних радњи уз учешће Протасевича, будући да је оптужба његово учешће у гранатирању цивилног становништва Донбаса и уништавању цивилне инфраструктуре региона основана.

Како је потонуо највећи ирански ратни брод, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА