Најновије

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ДЕМАНТУЈЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У документу се нигде не помиње Русија

Током посете британског министра одбране Бена Воласа Србији, није потписан било какав документ у којем се помиње Русија, нити је министар Волас било где то изјавио, саопштило је данас Министарство одбране.

Војска Србија (Фото: Војска Србије)

"Једини документ који су током посете потписали потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и министар Бен Волас јесте Аранжман између Министарства одбране Републике Србије и Министарства одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске о унапређењу сарадње у области одбране", наводи се у саопштењу.

У наведеном Аранжману не помиње се Руска Федерација, истиче Министарство одбране.

У саопштењу издатом поводом, како се напомиње, нетачних медијских написа, а ради истинитог обавештавања јавности, наводи се шта је предмет тог документа.

"Предмет Аранжмана је развој билатералне сарадње у области мултинационалних операција, војне обуке и образовања, одржавање билатералних вежби, разматрање унапређења сарадње у копненом и ваздухопловном домену и сајбер одбрани, унапређење сарадње у области АБХО, јачање могућности за сарадњу одбрамбених индустрија и научно истраживачких институција као и међусобно позивање на годишње војне спортске манифестације и такмичења", прецизира се у тексту.

Изјаву британског министра одбране прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА