Најновије

РУСКА ВОЈСКА СТАЛА ПРЕД АМЕРИКАНЦЕ У СИРИЈИ: Блокирали им конвој, срели се очи у очи (ВИДЕО)

Међународна коалиција коју предводе САД учинила је нови покушај кршења протокола деконфликтације на североистоку Сирије, услед чега је руска војска блокирала амерички конвој.

Сусрет у Сирији (Фото: Јутјуб)

Јединица оружаних снага Русије, док је обезбеђивала безбедно кретање конвоја дуж аутопута М-4 у рејону насеља Тел Тамр у провинцији Хасака, забележила је кретање коалиционе патроле коју су чинила четириоклопна возила MaxxPro и  Ohkosh M-ATV у западном правцу под америчким заставама.

Америчка војска прешла је без претходне најаве на руску страну и прекршила постојеће механизме за спречавање конфликтних ситуација.

Руска војска блокирала је кретање конвоја оружаних снага САД. Као резултат, јединица Коалиционих снага била је приморана да се окрене и врати у своје подручје.

САД настављају да губе свој утицај у североисточним регионима Сирије, што је повезано са растом антиамеричког расположења и повећањем броја локалних становника који подржавају званичну владу Сирије. Ова ситуација приморава Вашингтон да појача своје активности у региону, укључујући кршење свих споразума са Русијом.

Како руски авиони уништавају амерички буџет, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА