Најновије

ОКО ЗА ОКО, ЗУБ ЗА ЗУБ, ОСВЕТА ЈЕ ИСПУЊЕНА: Сиријска војска растурила џихадисте у Идлибу, убијен злогласни командант

Од јутра 21. јуна, Сиријска арапска армија (САА) гранатирала је положаје оружаних опозиционих група које подржавају Турци у јужном Идлибу. Извештено је о неколико жртава, укључујући једног од команданата Националног ослободилачког фронта (НЛФ).

Сиријска војска (Фото: Министарство одбране Сирије)

Према извештајима, артиљерија САА гађала је предграђа градова Бара, Ехсим, Кансафра, Машоун и Флајфел у планинском подручју Завија. Гранатирање је резултирало убиством најмање два борца припадника Хаџат Тахрир ал Шама (ХТШ) и пет ​​чланова НЛФ-а.

Командант Прве дивизије НЛФ-а, идентификован као Мухамад Кади, наводно је био међу жртвама гранатирања у селу Ехсим у провинцији Идлиб.

Гранатирање су сиријске владине снаге извеле уз ваздушну подршку руских ратних авиона и дронова који су примећени изнад Идлиба, Хаме и Латакије.

Напад САА одговор је на недавно кршење споразума о прекиду ватре од стране милитаната које је резултирало смрћу девојчице и рањавањем још једног детета у владином граду Јурину на северозападу Хаме.

Одговорност за напад преузео је Ансар ал-Ислам, близак Ал-Каиди, и близак савезник ХТШ-а. После смртоносног напада 19. јуна, руски ратни авиони примећени су у извиђању изнад Идлиба, што је био знак припреме напада као одговор на очигледно кршење споразума о прекиду ватре у региону.

Вучићева власт подржала санкције ЕУ против Белорусије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА