Најновије

Српско-руски центар “Мајак” обележио Дан сећања и туге – дан када су нацисти напали СССР

Данас 22.06.2021 на Дан сећања и туге – на дан када су нацисти напали СССР у другом светском рату делегација Српско-руског центра “Мајак” у саставу: директор Владимир Пребирачевић са специјалним саветницима Банетом Мартиновићем, Миодрагом Миликићем, и Дејаном Самарџићем и Првим саветником и аташеом за културу Амбасаде Русије Александром Конанихином обишли су споменик погинулог борца Црвене армије у операцијама ослобађања Србије од нациста.

Српско-руски центар ''Мајак'' и Александар Конанихин (Фото: Мајак)

Заједно су одали су пошту и положили цвеће на спомен обележје страдања црвеноармејца Бориса Михајловића Короткова као што су и некада у другом светском рату заједно наши војници ослобађали нашу земљу од окупатора. У спомен на жртве антифашистичке борбе чула се по ко зна који пут руска реч „Нико није заборављен, ништа није заборављено”.

Представници Српско-руског центра “Мајак” су овај важан датум обележили и у следећим градовима полагањем цвећа на спомен обележја војницима Црвене Армије: Сремска Митровица, Врбас, Нови Сад, Сомбор, Топола, Инђија, Беч (Аустрија), Србобран.

Чланови Центра Срђан Срећковић, Александар Андровић и Андрија Андровић у Тополи су се посебно исказали зато што је споменик војнику Црвене Армије требало прво очистити и уредити обзиром да је био зарастао до те мере да се није ни видело где се налази иако је поред прометног пута. Али и свим другим нашим члановима који су по тропској температури указали поштовање херојским подвизима.

Члан Српско-руског центра '’Мајак'’ из Беча Весни Њежић упућена је посебна захвалност за данашње указивање поштовања код једног од најлепших споменика подигнутог у част погинулих бораца Црвене армије.

Шта је министар Ненад Поповић рекао о 22. јуну, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА