Најновије

КАРАБАХ И СИРИЈА СУ ГЛАВНЕ ТЕМЕ: Путин и Ердоган преговарали

Руски председник Владимир Путин одржао је телефонски разговор са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, саопштила је прес служба Кремља.

Путин и Ердоган (Фото: kremlin.ru)

„Разговарало се о актуелним питањима руско-турске сарадње у разним областима.

Реџеп Тајип Ердоган изразио је захвалност на одлуци руске стране да обнови летове са Турском, као и на почетку испорука руске вакцине Спутњик V.

Настављена је размена мишљења о ситуацији око Нагорно-Карабаха. Позитивна оцена дата је раду Заједничког руско-турског центра за контролу прекида ватре и војних операција.

Председник Турске изразио је подршку руским напорима да обезбеди потпуну примену споразума садржаних у Изјави лидера Русије, Јерменије и Азербејџана од 9. новембра 2020. и 11. јануара 2021. године.

Потврђена је узајамна спремност за наставак координације, укључујући и ону у интересу економског развоја и обнове саобраћајне инфраструктуре у региону.

Приликом разматрања питања регулисања ситуације у Сирији, истакнута је важност заједничких активности руске и турске војске, усмерених на спречавање ескалације напетости у Идлибу и на североистоку земље, и борбу против преосталих терористичких група на тим просторима. .

Владимир Путин је такође поделио своје утиске са недавних разговора у Женеви са америчким председником Џозефом Бајденом.

Договорено је да се наставе лични контакти и заједнички рад на другим нивоима“, саопштила је прес служба руског председника.

Шта за то време руска војска ради у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА