Најновије

КРИВОКАПИЋ: Овдашњим Србима матица је Црна Гора, никако Београд нити је то икад био

У име клуба посланика „Црно на бело”, посланик Срђан Павићевић питао је премијера како он тумачи, у контексту најновијих политичких догађања, однос српских званичника према Влади, премијеру и званичној политици Црне Горе и њеним протагонистима.

Здравко Кривокапић (Фото: Влада ЦГ)

„Да ли ће најновија догађања имати и какве реперкусије на заједнички живот у региону и квалитет суседских односа између Србије и Црне Горе? Да ли ће се ставови званичног Београда одразити на туризам, трговину, економију, сарадњу у домену културе и слично'’, питао је Павићевић.

Павићевић је истакао да у Црној Гори не може проћи остваривање „посрбљавања четири нахије, нити катунизације остатка Црне Горе“, говорећи о специфичности етноса у Црној Гори.

Премијер је цитирао Марка Миљанова: „Када вас нападају немојте одговарати, јер ако имају имало образа застиђеће се за све оно што кажу и раде“.

Премијер је рекао у одговору Павићевићу да је Србима који живе у Црној Гори матица Црна Гора, а не никако Београд, нити је то икада био.

„Ако млади људи не буду остајали на овим просторима, онда ћемо имати велики проблем. Онда ће ово бити земља без икога, са старцима, који ће да расправљају која нација је важнија и специфичнија. Једино знањем можемо победити“, истакао је Кривокапић.

О честим варијацијама Кривокапићевог мишљења прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА