Најновије

НЕМАЧКА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА РУСИЈОМ: Посланица Бундестага: Односи две земље су дотакли дно!

Посланица партије "Левице" у Бундестагу Севим Дагделан је у свом чланку у листу „Дер таг“ изјавила да се Немачка, повећавајући трошкове за одбрану, спрема за рат са Русијом.

Немачка војска. (Фото: Јутјуб)

- НАТО политика о повећању наоружања, ескалацији односа са Русијом и то што немачка влада заборавља напад на Совјетски Савез који је био пре 80 година, то су два лица исте медаље - пише Дагделен.

Она је навела да су односи Немачке и Русије дотакли дно и не може да прође ни један дан без захтева да се Москви уведу нове санкције. Она наводи да ће Немачка за неколико година постати највећа војна сила на континенту, са потрошњом за одбрану која износи 85 милијарди евра, што је далеко више него што Русија издваја.

- Савезна влада се отворено припрема за рат против Русије - рекла је посланица Левице.

Она је подсетила да је током своје недавне посете америчком острву Гвам у Пацифику министарка одбране Немачке Анегрет Крамп-Каренбауер изјавила да се Немачка и Америка раме уз раме боре за демократију, слободу и поредак заснован на правилима. Она је додала да је у Европи противник Русија, а у Америци је то Кина.

Дагделен је навела да свако ко призива на борбу са Русијом није заинтересован за ублажавање тензија или чак за "заједничку европску кућу". Она се осврнула на немачку војску на Балтику, на западној граници са Русијом, и војне вежбе НАТО-а износећи став да се оваквим пропагандним методама праве нови непријатељи у циљу припреме за оружани конфликт са Русијом.

Према њеним речима, политичари се држе подаље од оптужби за мржњу према Русији, али истовремено "упадају у очи" двоструки стандарди америчких председника према чијим су наредбама у прошлости убијене хиљаде људи широм света.

Дагдален је навела да немачки политичари, који показују спремност за агресију усмерену на исток, сањају о Русији у којој ће олигарси повезани са Западом давати сировине другим државама.

- Не треба заборавити на рат који је имао за циљ истребљење и пљачку Совјетског Савеза. Из тог ужасног варварства би требало извући само једну поуку: сарадња са Русијом и бившим совјетским републикама мора бити циљ немачке политике - закључила је Дагделен.

Русија последњих година примећује повећану активност НАТО-а поред њених западних граница, а у Алијанси то оправдавају "обуздавањем руске агресије".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је раније изјавио да Русија ни за кога не представља претњу, али неће занемарити акције које су потенцијално опасне по њене интересе.

Су-24 кренуо на НАТО брод Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА