Најновије

ПРВИ САВЕТНИК РУСКЕ АМБАСАДЕ У НОВОМ САДУ: Посетио Српско-руски центар ''Мајак''

Први саветник и аташе за културу Амбасаде Руске Федерације Александар Конанихин био је на радном састанку у Српско-руском центру “Мајак”

Конанихин у Новом Саду (Фото: Мајак)

У просторијама Српско-руског центра “Мајак” у Новом Саду одржан је састанак првог саветника и аташеа за културу Амбасаде Руске Федерације Александра Конанихина и директора центра “Мајак” Владимира Пребирачевића и специјалног саветника Дејана Самарџића.

На састанку су договорене заједничке активности које повезују два братска народа кроз низ догађаја у наредна два месеца на пољу културе, науке и образовања. Посебно је истакнута одлична сарадња у досадашњем периоду која је и гарант квалитета будуће сарадње.

После сезоне годишњих одмора план Српско-руског центра “Мајак” је да се подигне ниво активности са организовањем неколико трибина, округлих столова, изложби, песничких вечери и других манифестација из области културе,науке и образовања.

Планирано је и оснивање више испостава Српско-руског центра “Мајак” по градовима широм Србије али и региона. А реализација тог плана је већ почела. До септембра биће основано најмање 6 испостава Српско-руског центра “Мајак”, наведено је у саопштењу.

О другим активностима Центра '’Мајак'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА