Најновије

БРИТАНСКИ ЛИСТ ОТКРИВА: Ево ко је наредио британском разарачу да уђе у руске воде (ВИДЕО)

Британски лист Дејли Телеграф, позивајући се на сопствене изворе, пише да је руту проласка британског разарача Дефендер, који је предвиђао улазак у руске воде поред обала Крима у Црном мору, предложио британски министар одбране Бен Волас а одобрио премијер Борис Џонсон.

Разарач Дефендер (Фото: РИА Новости)

Истовремено, британски министар спољних послова Доминик Раб успротивио се овој провокацији, пише Дејли Телеграф.

Према писању листа, британски министар спољних послова „изразио је забринутост“ због Воласовог плана и упозорио да би Русија могла да користи кршење својих морских граница разарачем за сопствене интересе.

„Спор је био између Раба и Воласа, а затим су се обратили премијеру за (коначну) одлуку. У понедељак (21. јуна - прим. ред.), разарачу је послата порука да мора мирно да прође кроз ове воде“, пише Дејли Телеграф позивајући се на информације добијене од извора у британској влади.

Треба имати на уму да британски премијер Џонсон није потврдио да је одлуку о пролазу разарача донео он лично.

„Ово је посао Министарства одбране, али ако желите да знате моје мишљење, мислим да је било сасвим прикладно користити међународне воде. Било је потпуно тачно да смо бранили закон и тражили слободу пловидбе ... одабиром најкраће руте између две тачке “, рекао је шеф британског кабинета министара.

Подсећамо, ФСБ Русије и обалска стража су отвориле ватру упозорења према рути британског разарача Дефендер, док су авиони Су-24М испустили бомбе упозорења у близини британског брода.

Како Руси нападају џихадисте на северу Сирије, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА