Најновије

ТУРСКА ВОЈСКА СЕ СПРЕМА ЗА ОСВАЈАЊЕ ВЕЛИКОГ СИРИЈСКОГ ГРАДА: Ускоро креће агресија огромних размера!

Турска војска и њени савезници спремају велику офанзиву на сиријски град Манбиџ и околину у северном делу Алепа, известила је 25. јуна Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Турска војска. (Фото: Јутјуб)

Манбиџ тренутно држе Сиријске демократске снаге (СДФ), терористичка група коју подржавају САД ослободиле су град од ИСИС-а након жестоке битке 2016. године. Према СОХР-у, турска војска и њени савезници врше припреме и прикупљају информације за операцију.

- Операција може започети након предстојећег Курбан-бајрама, крајем јула или чак касније - навела је надзорна група са седиштем у Лондону у свом извештају.

Турске снаге могу такође да нападну град Ајн Ису на северу Раке, као и погранични град Кобане у северозападном делу Алепа. Оба града такође држи СДФ. СОХР је приметио да је мање вероватно да ће се ови напади заиста догодити.

Арапско локално становништво незадовољно је владавином СДФ-а под вођством Курда. Даље, милитанти које подржавају Турци редовно нападају околину града. СДФ је близу града 24. јуна убио четири милитанта подржана од стране Турске.

Сваки напад на Манбиџ који буду водили Турци вероватно ће довести до озбиљне војне конфронтације не само са СДФ, већ и са Сиријском арапском војском. Сиријске владине снаге и руска војна полиција одржавају мрежу положаја око града.

Шиптари на Косову купују дронове од САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА