Најновије

У АВГАНИСТАНУ СЕ НЕ ЗНА КО ПИЈЕ КО ПЛАЋА: Војска се братими са Талибанима, а жене спремају за рат са џихадистима! (ВИДЕО)

У Авганистану ништа ново, рекли би кад би описивали стање на фронут заправо кога и нема. Све већи број провинција пада у руке исмамиста, као и војне базе. Западни аналитичари све више имају опсесију да броје колико теренаца Хамвија у оклопној и неоклопљеној верзији је пало у руке следбеника Осаме бин Ладена, и како побећи више него како их зауставити.

Авганистански талибани. (Фото: Јутјуб)

Друштвене мреже су препуне снимака наоружаних војника, који се приклањају Талибани, а овои их свеачно дочекују са камерама и микрофоном, када ће прићи к њима и постати од млаких сурови борци спремни да се жртвују!

Ипак овде је по свему судећи доминантнији био систем ко да више. Талибани имају више пара, а власт у Кабулу и онако губи све конце.

За то време у провинцији Јовзјан жене којесу схватиле шта ће значити када се Талибани врате на власт по њих нису пристале да седе скрштених рулу чекајући тешку судбину, која их чека, него су узеле оружје у руке да се одбране од Талибана.

На објављеном снимку виде се жене које су позирале са заром, бурком и чадором, а неке и откривене главе како су спремен за окршај са Талибана, којима с обзиром на уверење да ако се буду борили против жена и погину од њиховог метка неће им бити загарантована благодет у рају.

С друге стране Иран је почео да на границу са Авганистаном, коју сад тренутно контролишу Талибани шаље тенкове и борбена возила пешадије. На снимцима, који су се појавили на друштвеним мрежама виде се вучни возови са тенковима Т-72 и БМП-2.

И на крају јуче се појавио снимак огормне количине наоружања које су Талибани у провинцији Гази запленили од војника који су положили оружје. На снимку се виде аутомаске пушке америчке и руске производње, пушкомитраљези, снајперске пушке и ручни ракетни бацачи…

Америка прогласила јеменске Хуте легитимним снагама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА