Најновије

Вукадиновић: Нигде у Европи председник не зове на тучу!

Уредник "Нове српске политичке мисли" и бивши посланик Ђорђе Вукадиновић оценио је у Новом дану да је јучерашње суочавање председника Србије Александра Вучића и председника Народне странке Вука Јеремића показало "на шта нам се свео политички живот" као и да је важан индикатор "докле смо се срозали". Вукадиновић је изјавио да је видео снимке јучерашњих дешавања у Председништву Србије, и истакао да "није било физичког обрачуна", али и да "су им се носеви додиривали".

Ђорђе Вукадиновић. (Фото: Јутјуб)

„Јучерашње суочавање је важно као индикатор и као показатељ несрећне политичке реалности. Наше институције и наш јавни политички живот дошли су до тога да се изгубила граница између ријалитија и реалности. Ријалити је давно ушао у политику, ова власт је томе дала лавовски допринос и историјску заслугу, то се видело и у Скупштини Србије, то се види у медијима, то се види у свим сферама. И ово је важно као индикатор тога докле смо се срозали“, оцењује Вукадиновић за телевизију Н1.

Подсећа да се није десило да председник позива опозиционе представнике на физички обрачун и да се потом опозиција одазове.

„То се скакако није десило у Европи. Мало ми је сумњив Филипанац Родриго Дутерте, као неко ко би био спреман на тако нешто. Има често замотаних порука које показују некакав ‘мачизам’, неки од лидера желе да шаљу такве поруке, али овако отворено, и то не први пут, јесте нешто што је прилично јединствено и уникатно не само у нашим условима, него и иначе. Тим пре, што се стално понавља. Новина је што су овог пута дошли представници Народне странке, и креирали су један политички хепениг. Када смо стигли дотле и срозали се, одлука Јеремића и његових сарадника је била исправна“, сматра Вукадиновић.

Додаје да представници Народне странке нису започели кавгу, нити су позвали председника на дуел и да је ова партија добила политичке поене у јавности након овога.

„Добили смо бруталну реалност и грубо суочавање са тим на шта нам се свео политички живот. Мислим да Вучић није много добио, и од јуче поподне па до данас траје акција контроле штете“, истакао је гост Н1.

Открива да је видео неке од снимака који су настали у Председништву приликом суочавања између Вучића и Јеремића и објашњава да је на њима оно што је Вук Јеремић делимично описао.

Обезбеђење једино деловало као најрационалнији актер

„Свакако у Председништву снимци постоје. И мислим да је неко одлучивао да ли да иде са тим снимцима, да их пусти. Нема ту много што не можемо да наслутимо из изјаве Вука Јеремића, и оне фотографије. Али, оно што је чињеница да су им се носеви додиривали. Можда и још неким другим делом тела, али није било физичког обрачуна“, открио је Вукадиновић.

Наглашава да је Вучић могао да реагује на другачији начин, и да се за оно што се догодило јуче „не зна да ли је комичније или тужније“. Вукадиновић је нагласио да је на основу онога што је чуо и видео на снимку „обезбеђење једино деловало као најрационалнији актер“.

„Ако има заслужних што није отишло још даље и горе, онда то припада члановима обезбеђења, којих је ту свакако било“, каже наш саговорник.

„Он је сишао и упустио се у такву врсту обрачуна, а могао је да их ‘искулира’. Долазе разне странке, куцају на та врата, дођу до првог контролног пункта… и могао је да их игнорише. могао је да их позове на разговор. Могао је да им закаже разговор. Могао је да изда сопштење ми да каже: ‘Шта имам са вама да разговарам’? Дакле, свака од тих рекација би била повратак у не баш нормалност, али, колико толико цивилизовано стање. А дошло је до нивоа уличне адолесцентске, пубертетске ‘фрке’ и претњи типа: ‘Ајде ти, ајде ти“, рекао је саговорник Н1 и оценио да је то „на нивоу навијача, хулигана или клинаца на преласку из основне у средњу школу’.

Вукадиновић истиче да ће бити јако тешко вратити стање у нормалу и понавља да је то због тога што је јучерашње суочавање Вучића и Јеремића показало на шта нам се свео политички живот.

Оцењује да је то што се десило још једна у низу акција опозиције, која је могла да буде „полуспешна“ да председник Вучић није сишао и упустио се у расправу са њима, и истиче да је Вучић од тог чина направио скандал и сензацију, која ће према његовом мишљењу, „прећи границе ове земље“.

Вукадиновић сматра да због оваквих дешавања у јавност не доспевају, или се не говори довољњо о круцијалним темама по нашу земљу, а то су преговори око Косова и Метохије и дијалог власти и опозиције.

Војна полиција Копнене војске на полигону Међа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА