Најновије

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ У КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ: Вучићу, Срба овде још увек има!

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић уочи Видовдана посетио је Косово и Метохију. Ђорђевић је том приликом истакао да је мотив за посету да пружи подршку Србима је „Александар Вучић у свом недавном скандалозном скупштинском наступу покушао да избрише, говорећи да овде више нема Срба“, као и да покаже јавности у Србији обмане којима се служи напредњачки режим у покушају предаје Косова и Метохије.

Млађан Ђорђевић. (Фото: ХелмКаст)

Ђорђевић је након литургије у Цркви Светог Николе у Гњилану Србима из Косовског Поморавља поручио да истрају у одлуци да живе на својим вековним огњиштима и да се одупру покушајима напредњака да их „продају Албанцима“.

Он је разговарао са представницима заједнице о њиховом положају и животним потребама, а разговору је изнето доста критика на однос актуелног режима према српској заједници на Косову и Метохији.

„Сведоци смо да се Срби у покрајини држе као таоци напредњачке политике продаје Косова и Метохије у замену за шаку власти. Они јужно од Ибра се покушавају избрисати, а само у Косовском Поморављу живи преко 30.000 Срба, док се север Косова држи под контролом криминалаца из Српске листе“, објашњава Ђорђевић.

Председник Ослобођења је објаснио да је „дефетизам“ тек један од механизама којима Вучић јавност у Србији да убеди да се одрекне Косова. „Прво је говорио да немамо Газиводе, па да нема Срба у Ђаковици, па да немамо ни метра на Косову, док сада тврди да нема Срба око Косова Поља, иако су то све ноторне лажи и обмане“, објашњава Ђорђевић.

Лидер Ослобођења је честитао свим Србима предстојећи празник Видовдан, уз жељу да се „на овај свети дан сете косовских јунака и њихове жртве за отаџбину.“

„На трагу те храбрости, не смемо данас дозволити напредњачкој банди да изда Косово и Метохију. Вучић ускоро планира да потпише правно обавезујући споразум са Аљбином Куртијем, а грађани Србије морају то да спрече“, истиче Млађан Ђорђевић.

У склопу посете Косову и Метохији, делегација покрета Ослобођење је посетила и Прилепац, родно место кнеза Лазара, манастир Драганац, као и српска домаћинства у општини Ново Брдо.

Пронађени поверљиви документи о британском разарачу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА