Најновије

АСАД ЋЕ ЖЕСТОКО УЗВРАТИТИ: Џихадисти ударили на град од велике важности за његову породицу

Јуче је испаљено неколико ракета из северозападног сиријског региона Велики Идлиб на Кардаху, родни град оца сиријског председника Башара Ал Асада, Хафиз ал Асада, у југоисточном делу Латакије.

Асад (Фото: САНА)

Према локалним изворима, испаљене су две ракете. Обе ракете пале су на околна пољопривредна земљишта. Нису пријављене људске жртве.

Ракетни напад извела је терористичка група Ансар ал-Тавхид, повезана са Ал-Каидом. Група је блиски савезник Хаџата Тахрира ал Шама (ХТШ), фактичког владара регије Велики Идлиб. Извори тврде да су у нападу коришћене "нове тешке ракете".

Најновији напад још једно је кршење прекида ватре у Великом Идлибу, којем су посредовале Русија и Турска 5. марта прошле године. 

ХТШ и њихови савезници из Великог Идлиба појачали су овог месеца ракетне нападе на оближња подручја која су под контролом власти.

Само пре неколико дана, 20. јуна извршен  је ракетни напад на град Џурин на северозападу Хаме, у коме је живот изгубила девојчица. Сиријска арапска војска (САА) и савезници одговорили су серијом жестоких удара на положаје милитаната. Убијено је најмање седам терориста.

Тако ни овај ракетни напад на Кардаху вероватно неће проћи некажњено. САА непрекидно циља ХТШ и њихове савезнике.

Јермени гранатирали азербејџанску војску. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА