Најновије

ОН ЈЕ ЈЕДИНИ СВЕДОК ЂИНЂИЋЕВОГ УБИСТВА! Ликвидиран је након што је дао исказ у полицији, а шта је видео?

Кујо Кријешторац, је сведок убиства премијера Зорана Ђинђића у Илици Адмирала Гепрата 14, убијен је дана 01.03.2004 након што је дао исказ у полицији.

Зоран Ђинђић. (Фото: Јутјуб)

Он је на фотографији препознао оптуженог Владимира Милисављевића, припадника Земунског клана, познатог по надимку Влада Будала. Његово убиство до данас је остало мистерија, али питање о ликвидацији је поново отворено након хапшења Сретка Калинића у Хрватској.

Кријешторац је убијен на свом кућном прагу, у београдском насељу Жарково, око 23х када је непознати нападач испалио десетак хитаца. Ликвидиран је непосредно пре него што је требало да потврди свој исказ у полицији да је у тренутку атентата препознао на улици оптуженог Владимира Милосављевића.

- Дан-два пре атентата, хтео сам да се паркирам испред зграде на броју 14, али ми то није дозволио младић, црне косе и у црним панталонама, висине 180 цм, рекавши да склоним комби јер се ту изводе неки радови. Видео сам тада и неке раднике са телефонским кабловима. На дан атентата, 12. марта, хтео сам опет, око 11.50 сати, да се паркирам код истог улаза, али тај исти младић ми је опет рекао да се склоним. Док сам одлазио према Улици кнеза Милоша, видео сам у улици црвени „опел“ са сва четири упаљена мигавца. Касније, када је објављена слика Владимира Милисављевића на ТВ, препознао сам у њему младића из Гепратове - рекао је полицији Кријешторац.

Његово убиство до данас је остало неразјашено. Званична верзија полиције је била да убиство није повезано са сведочењем, јер је Кујо био власник ланца продавница и жртва рекеташа.

Међутим, његова жена никада није поверовала у ову верзију и рекла је тада за медије

- Полицајци су нам после његове смрти позвонили на врата и кратко рекли: „Убили су га рекеташи“. То је прича у коју нико није поверовао.

Маја Ковачевић Томић, потпаролка Специјалног суда, о убиству Кријешторца, рекла је за медије да је он видео још једну особу светле косе, али да је убијен пре него што је могао да препозна неког од оптужених.

Питања о његовом убиству поново су отворена након хапшења Сретка Калинића у Хрватској.

Сретко Калинић је рекао полицији да је Лука Бојовић организовао и платио убиство Кријешторца. Међутим, по незваничним информацијама, Калинић након испоручења Србији више није хтео да говори о овом случају.

Починиоци, као и мотиви и даље остају мистерија.

Немачка опљачкала и уништила Србију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА