Најновије

Путинова фотографија која је бацила западне експерте у дубоко размишљање

Председници Русије и Белорусије одржали су у Сочију не само преговоре на званичном нивоу, већ и неформални састанак који је пружио добру основу за размишљање.

Путин чека Лукашенка (Фото: kremlin.ru)

Већину новинара, који су пратили други догађај, занимала је фотографија објављена на званичној веб страници Кремља.

На слици се види руски лидер Владимир Путин како чека долазак брода у којем је био белоруски лидер Александар Лукашенко.

Ова фотографија је вредна пажње због тога што председник Русије стоји на њој у необичном положају – руке су му скупљене на леђима, са два прста једне руке стиснутим у песницу друге.

Светлана Пешенкова, експерт у пољу комуникације и анализирања људског понашања, помогла је новинарима да схвате природу овог геста.

Према њеним речима, на фотографији, Путин уочи састанка зрачи сабраном напетошћу и строгошћу. Што се тиче самог положаја руку, он симболизује контролу над ситуацијом.

„Кажипрст и средњи прст се, по правилу, користе да укажу на нешто. Ово је гест моћи. Гест да се каже да има аргументе, да се они прикупљају, да је све под контролом и да ће током разговора бити употребљени у право време“, објаснила је Пешенкова.

Она је такође повукла неочекивану паралелу, упоређујући Владимира Путина са родитељем који чека повратак детета које је нешто скривило из школе.

Овде се истовремено не ради о бесу, већ о спремности да се разумно укори, или укаже на грешке, додала је Пешенкова.

Може се претпоставити да се руски председник спремао да куди белоруског колеги који је каснио и самим тим га оставио да чека.

Курди разбили турске снаге код Алепа. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА