Најновије

РУСИЈА ПОБЕДИЛА АМЕРИЧКЕ САНКЦИЈЕ: Путин саопштио лошу вест за САД, Пољску и Украјину (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин је објавио да је завршено полагање прве линије гасовода Северни ток 2.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Говорећи на пленарној седници Петербуршког међународног економског форума, руски лидер је појаснио да је Газпром спреман да кроз Северни ток 2 пусти гас.

„Драго ми је што могу да објавим да је данас, ..., успешно завршено полагање цеви за прву линију гасовода Северни ток 2. Рад на другој линији се наставља “, рекао је Путин.

Подсећамо да су САД санкцијама покушавале да спрече изградњу гасовода Северни ток 2, а у томе их је највише подржала Пољска, која је стала у заштиту Украјине, која је на годишњем нивоу добијала огромна новчана средства за транзит гаса преко њене територије.

Такође је и украјински председник Владимир Зеленски изјавио да ако Русија почне да дистрибуира свој гас у Европу изван украјинске територије, онда ће та земља остати без средстава за финансирање сопствене војске.

Као што је познато, од 2014. године, Кримског пролећа и почетка ратних дејстава на југоистоку Украјине, званични Кијев је прогласио Русију за земљу агресора, док званична Москва негира своје присуство у оружаном сукобу у Донбасу, док по питању Крима позива међународну заједницу на поштовање резултата референдума на полуострву.

Кога ће санкције Белорусији погодити, ако неће Лукашенка, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА