Најновије

КУРДИ ЗАВЕЛИ ДИКТАТУРУ У АЛЕПУ: Урадили су нешто незамисливо, народ устао на оружје! (ФОТО)

СДФ је у петак је довео на хиљаде својих наоружаних нападача у град Манбиџ у северном делу Алепа како би појачао своје снаге стациониране у том граду, који је вец́ недељу дана поприште великих демонстрација и широких народних протеста усмерених против криминалних активности СДФ-а, захтевајуц́и њихово протеривање са тог подручја.

Курдске снаге. (Фото: Јутјуб)

Локални извори из града Манбиџа рекли су да је око 5 хиљада такозваних Унутрашњих снага безбедности "Асајиш" и снага за борбу против тероризма повезаних са СДФ-ом у петак у зору почело да улази у град у пратњи преко 40 оклопних возила. Возила су опремила митраљезе у покушају да сузбију текуц́е народне демонстрације у граду против милиције и њене криминалне праксе.

Извори су известили да су се протести мештана против милиције и њених злочина у граду и њему повезаним деловима повец́али од четвртка увече, што је приморало милицију да пошаље велико појачање у покушају да сузбије демонстрације.

Сиријски арапски кланови у граду Алепо потврдили су у изјави подршку локалним становницима града Манбиџ у северном делу Алепа, који су изашли да осуде криминално деловање СДФ-а које је повезано са америчким снагама, захтевајуц́и њено протеривање са подручја и одбрану суверенитета и територијалног интегритета Сирије упркос плановима америчке војске и њених сепаратистичких милиција.

Кфор ће деловати према одредбама Резолуције 1244! Више о томе ОВДЕ.

Извор: САНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА