Најновије

МОГУЋ СУКОБ ПЕНТАГОНА И СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТА: Све због једне заставе

Америчке војне власти данас су саопштиле да задржавају постојећу политику у вези са истицањем незваничних застава" и да неће одобрити изузетак за истицање LGBTQ заставе у војним базама.

Пентагон (Фото: Јутјуб)

Портпарол Пентагона Џон Кирби рекао је да ова одлука ни на који начин неће утицати на поштовање и дивљење које војска гаји према свом LGBTQ особљу у униформи и ван ње, преноси Си-Ен-Ен.

"Одлука да се не промени политика и не дозволи приказивање заставе прајда произлази највише из забринутости због других изазова у политици које би изузетак ове врсте могао проузроковати и охрабрити", рекао је Кирби.

Он је потврдио и да ће министар одбране Лојд Остин учествовати у активностима око Месеца поноса у Пентагону следеће недеље и да охрабрује све команде да на исти начин пронађу начине да препознају допринос LGBTQ заједнице у одбрани америчке нације.

Политику која ограничава које се неслужбене заставе могу истакнути у војним базама успоставио је јула 2020. министар одбране Марк Еспер, кога је именовао тадашњи председник САД Доналд Трамп, а та је политика део напора да се забрани истицање заставе Конфедерације и других потенцијалних симбола мржње на базама усред расних напетости прошлог лета.

Ова одлука доводи у сукоб Пентагон са Стејт департментом, јер је државни секретар Ентони Блинкен у априлу издао одобрење свим америчким дипломатским седиштима да "Заставе дугиних боја" истакну на истом јарболу као и државну у амбасадама и конзулатима, наводи Си-Ен-Ен.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА