Најновије

ШЕШЕЉ УПОЗОРИО НА ПАКЛЕНИ СЦЕНАРИО: Пресуда Младићу ће бити страшна, а онда ће га ликвидирати

Председник СРС Војислав Шешељ упозорио је да Хашки трибунал жели да се ослободи Ратка Младића тако што ће изазвати његову смрт.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Нажалост, нисам оптимиста. Када би то био регуларан суд, легалан и легитиман, кад би судио по праву и правди, онда би Ратко Младић сигурно био ослобођен јер нема ни једног јединог доказа да је лично учествовао у неком злочину, на било који начин. Међутим, овај суд је политичког карактера. Он је средство у рукама Американаца и НАТО и преко Хашког трибунала западне силе се и даље обрачунавају са српским народом. Сутрашња пресуда Ратку Младићу је такође замишљена као пресуда српском народу у целини, као што је то био случај са Радованом Караџићем. Ја мислим да ће они  саопштити пресуду, а онда гледати и за који дан да се ослободе Младића, тако што ће изазвати његову смрт - рекао је Шешељ.

Лидер радикала каже да судија није могао да се за три месеца упозна са предметом који има више хиљада страна и транскрипата и милион докумената.

- У мом предмету је судији требало годину и по дана. Пресуда је унапред написана и нема места за оптимизам - рекао је Војислав Шешељ.

Адвокат Тома Фила каже да новоизабрани судија за три месеца није могао ни да прочита списе предмета у поступку који траје више од 10 година, те да мисли да је пресуда унапред написана.

Правоснажна пресуда некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске Ратку Младићу биће изречена данас, саопштено је из тзв. Међународног механизма за кривичне судове.

Првостепеном пресудом тзв. Хашког трибунала, чији је рад наследио тзв. Механизам, Ратко Младић је у новембру 2017. године осуђен на доживотни затвор.

Генерал Младић ће лично присуствовати изрицању пресуде.

"Британија се залаже за будућност Косова у НАТО". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА