Најновије

ДАРКО МЛАДИЋ ЋЕ ТРАЖИТИ РЕВИЗИЈУ: Има још пуно докумената који су скривени по архивама

Сигурно неће бити лако до поступка за ревизију пресуде генералу Ратку Младићу, али има још пуно докумената који треба да се пронађу а скривени су по архивама, поручио је данас син осуђеног ратног команданта Војске Републике Српске Дарко Младић.

Дарко Младић (Фото: Јутјуб)

Он је за Уранак К1 ТВ рекао да је издвојено мишљење једне судије битно различит моменат у односу на три према нула из првостепене пресуде.

"Сигурно неће бити лако доћи до ревизије поступка. Није тачно да немамо шта још да радимо. Има волшебно загубљених докумената из архива 28. дивизије, и других докумената који стоје сакривени у разним архивама", рекао је Младић.

Он је упозорио и да четворица судија који су донели пресуду само преписали првостепену пресуду и навео да се један од њих за четири месеца упознао са обимним материјалом.

Говорећи о земљи служења казне, Дарко Младић је истакао да нема информацију да ће Ратко Младић служити казну у Великој Британији.

"Ако је то тачно, значи да су поново прекршили сва своја правила. Председник Александар Вучић се заложио да осуђени Срби служе казне у Србији и Републици Српској, што би било логично. Породица на то не може да утиче, а држава може", подсетио је он.

Додао је да британски затвори не испуњавају основне стандарде за служење казне и истакао да су тамо у затвору "клали" генерала Радослава Крстића, оценивши да треба избећи то својеврсно ново суђење у затвору.

Руска армија пребацује ракете „Кинжал“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА