Најновије

ДА СМО РАДИЛИ ОБДУКЦИЈЕ ДОБИЛИ БИСМО САНКЦИЈЕ?!!! "Све су то бројке за зaстрашивање и велико муљање око обдукција"

Не знам какве санкције помиње министар Лончар, ко би нам увео санкције да смо радили обдукције због ковида? Познато је да Светска здравствена организација даје препоруке. Не постоји ниједан обавезујући документ нити знам да та организација спроводи било какве санкције, рекла је за Правду др Јована Стојковић.

Она је тиме прокоментарисала јучерашњу изјаву Златибор Лончара који је на питање новинара зашто нисамо радили обдукције рекао:

„Из једноставног разлога, Светска здравствена организација и струка је то најстроже забранила. Ми нисмо могли против тога, јер мислим да бисмо били озбиљно санкционисани да смо тако нешто урадили.“

Докторка Стојковић, међутим каже да никакве санкције не постоји, осим ако није мислио на појединце.

- Е, сад да ли би они лично претрпели неке санкције, то је њихов проблем. Али не знам какве санкције могу да следе из препоруке – рекла је Стојковић.

Она је истакла да је све око обдукција неко „муљање“, како је рекла, јер је још пре неколико месеци др Миљко Ристић изјавио да су рађене обдукције, да би то министар Лончар негирао као и професори са Медицинског факултета.

- Тада је требало или да буде ухапшен Миљко Ристић због ширења панике, или Златибор Лончар. Или јесте или није било обдукције. А био је неки семинар, онлајн предавање, на коме је једна професорка говорила шта су нашли у телима пацијената, и на њиховим плућима. Дакле, то је све неко муљање, а ми немамо прави одговор је ли било или није било обдукција – казала је она.

Стојковићева наводи да је „сулудо да је свако ко је умро од било чега, а био је у контакту са ковид позитивном особом,  они проглашавају да је умро од короне“.

- Није им доста 7.000 умрлих, сад дижу бројку на преко преко 10.000, јер побогу, уколико су били у контакту са неким ко је имао корону, онда је та смрт у вези са короном. Хоће да налинкују све на корону, како би те цифре користили за плашење људи. Ми стварну цифру не знамо, а узрок смрти се може утврдити само обдукцијом – поручила је она.

Иначе, Златибор Лончар је изнео и податке Комисије која је утврдила да само у 2020. години смрт 10.356 људи има везе са короном, односно да су у најмању руку имали контакт са неким ко је био ковид позитиван! Његове изјаве можете послушати на видео снимку, а део у ком говори о “санкцијама”, погледајте на 40:33.

Наравно, редакција Правде није заборавила да позове и прозвану струку, тачније специјалисте за судску медицину, односно експерте за обдукцију, како би добила коментар да ли су они забранили обдукције и о каквим се санкцијама ради, ако такве уопште постоје. То смо заправо и прво урадили, међутим, одговоре нисмо добили. Зоран Станковић, наш најпознатији стручњак у тој области, није био расположен за коментар изјаве Лончара, а доктор Слободан Савић са Медицинског факултета није имао времена да одговори јер је био “у гужви због обавеза и испита на факултету”.

А иако се не зна колико је заправо било смрти од ковида, др Кон наставља застрашивање, а шта је рекао колико ће трајати пандемија, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА