Најновије

НОВИ УКРАЈИНСКИ ПЛАН ЗА КРИМ: Хоће масовно да депортују Русе

Након што Украјина поврати Крим, одатле ће бити депортовано 500.000 Руса, рекао је заменик украјинског премијера Алексеј Резников. Ове планове је објавио у емисији телевизијског канала Украјина 24. Појаснио је да је реч о онима који су се населили на полуострво после 2014. године.

Крим (Фото: РИА Новости)

„Ако грађани нису стигли на Крим преко Чонгара, Каланчака или Чаплинке, онда су илегално на тој територији“, рекао је Резников. Заменик премијера је рекао да украјинска влада има неколико ставова по овом питању, али се назвао присталицом поступка „депортације“.

Раније је украјински новинар Дмитриј Гордон говорио о протеривању Руса са Крима. Тврдио је да нема смисла куповати некретнине на полуострву, јер ће „све касније бити однето“. Такође је рекао да му је „веома жао“ становника полуострва који су преживели поплаву, будући да су „то све наши људи, Украјинци, осим оних који су доведени из Русије“.

Шеф Јавне коморе Крима Александар Форманчук назвао је Гордонову изјаву манифестацијом лудила. „Све су то илузије претерано поносне и сујетне особе. Ако је мислио да може да одлучи о судбини Кримаца, онда се вара. Русија ни под којим условима неће удовољити никоме и вратити Крим било коме. Крим је био, јесте и биће руски “, рекао је он.

Крим је постао део Русије у марту 2014. године након референдума на којем је огромна већина оних који су гласали у региону подржала такву одлуку. Украјина, земље Европске уније и САД одбиле су да признају резултате гласања и назвале су анексијом поновно уједињење Крима са копненом Русијом. Москва негира ове оптужбе и инсистира да је поступак приступања био у складу са међународним правом.

Шта НАТО бродови раде на Црном мору, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА