Најновије

РАТ БОШЊАКА И ХРВАТА: Бакир одговорио Милановићу

Председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић је, коментаришући изјаве хрватског председника Зорана Милановића током посете БиХ, оценио да оне показују бахатост и непостовање према држави Босни и Херцеговини.

Бакир Изетбеговић. (Фото: Јутјуб)

– Једна необична и непотребна бахатост и показивање недовољног респекта према Босни и Херцеговини, према институцијама које представљају БиХ, према главном граду БиХ и према бошњачком народу која може само даље наносити штету – рекао је Изетбеговић.

Додао је да, нажалост хрватски представници већ годинама и деценијама наносе штету БиХ.

– У једном моменту је изгледало да ће бити боље, али последњих година поново ствари нису добре. Дакле, може се само наставити наносити штета у односима БиХ, интересима БиХ, угледу председника Хрватске – изјавио је Изетбеговић.

Навео је да је то политика која дуго траје и која истрајава на тим неким покушајима доминације и ароганције, која недовољно поштује БиХ и која недовољно поштује Бошњаке у БиХ нанела највећу штету хрватском корпусу у БиХ.

– Када погледате стање тог народа од пре 30-ак, затим пре 10, 20 година, упорно се деградира позиција тог народа кроз један однос, мени несхватљив, од стране представника Хрватске – додао је Изетбеговић.

Милановић је данас завршио тродневну посету градовима и општинама са већинским хрватским становништвом и између осталог рекао да власти БиХ покушавају да Хрвате изгурају из Дома народа, да им се ускраћују политичка права и поручио да Хрвати нису мањина у БиХ.

Русија ухватила Берлин у растројству, па поставила кључно питање! Више о томе ОВДЕ.

Извор: klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА