Најновије

РУСИЈА ИМА НАЈМОДЕРНИЈУ ВОЈСКУ НА СВЕТУ: Шојгу открио невероватну цифру, Амери би требало да се забрину!

Руска војска има највећи проценат модерног наоружања и војне опреме међу армијама света - готово 71 одсто, рекао је у среду министар одбране РФ Сергеј Шојгу, преноси РИА Новости.

Сергеј Шојгу. (Фото: ria.ru)

- Данас сви - неки са бесом, неки са одобравањем - схватају да руска војска има више од 70 одсто, тачније скоро 71 одсто модерног наоружања и опреме. То је највећи проценат међу свим војскама на свету - рекао је Шојгу на састанку са особљем компаније "Росвертол".

Министар одбране је рекао да су стратешке нуклеарне снаге, руски штит и основа система нуклеарног одвраћања, опремљене савременом технологијом чак 83 одсто.

Зато је Шојгу изразио захвалност руским научницима и конструкторима "који су у тешка времена успели да сачувају научни потенцијал како би направили технолошки скок о ком је Путин говорио 2018. године".

- Најважнији су наоружање, опрема, обука и успостављање оружаних снага Руске Федерације као једне од најмодернијих армија на свету. Пре девет година су говорили: "Ево на параду су довезли крнтије у којима нема ничега, и од њих никада неће направити нешто", данас више нико не говори тако - закључио је Шојгу.

Русија ухватила Берлин у растројству, па поставила кључно питање! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА