Најновије

ЗАХАРОВА "ИЗРЕШЕТАЛА" НЕМАЧКУ ЗБОГ КОСОВА! Русија ухватила Берлин у растројству, па поставила кључно питање

Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова скренула је пажњу на контрадикторне поступке Немачке на самопроглашеном Косову - док Министарство спољних послова ове земље упозорава да је у приватним рукама много стотина хиљада комада илегалног лаког наоружања, немачки произвођачи оружја тамо испоручују велике количине оружја.

Илустрација (Фото: mid.ru/ Правда)

„Новинари немачког листа `Нојс Дојчланд` пронашли су знаке лаког растројства у сопственој власти“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу, преносе РИА Новости.

По њеним подацима, на сајту МИП Немачке, у делу препорука за посете страних држава, о Косову је написано: „Широко распрострањен организовани криминал. На Косову се у приватним рукама налази више стотина хиљада јединица нелегалног лаког оружја. Фактори који ограничавају њихову употребу су ниски.

„Апсолутно поштен опис ситуације у криминалном региону који неки називају „земљом могућности“, а други – „црном рупом“. То се често дешава, када се уз помоћ западних покровитеља намерно и са циљем, без било какве правне основе, суверена држава подвргава насилном цепању“, нагласила је Захарова.

„У том контексту, у медијима је процурило писмо произвођача наоружања „Хеклер и Кох“ и Федералног савета безбедности Немачке о плановима да се покрајини Косову испоручи још једна партија аутоматског оружја у вредности од преко пола милиона евра. Понављам: „још једна“, што значи да ово није прва (испорука оружја)“, закључила је портпаролка МИП-а.

Амери запретили да ће напасти Кину ако Пекинг повуче погрешан потез. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА